Agent en man gewond bij explosie in Ermelo

Redactie

Een agent en een 65-jarige man hebben vrijdagavond flinke brandwonden opgelopen nadat de 65-jarige man een explosie had veroorzaakt in een woning in Ermelo. Dat meldt de politie zaterdag. Na de explosie volgde een felle brand, waardoor de woning voor een groot deel uitbrandde. Beide gewonden zijn in een ziekenhuis behandeld.

De politie werd rond 21.30 uur gealarmeerd dat een ruzie dreigde te escaleren in de woning op een recreatieterrein aan de Buitenbrinkweg in Ermelo. Oorzaak van de ruzie waren relatieproblemen tussen de man en zijn vrouw.

Twee ter plaatse gekomen agenten zagen de man bij de woning. Zijn vrouw bleek elders te zijn. Toen de agenten vlak bij de ingang van de woning stonden, ontstond in de woning een explosie, gevolgd door een felle brand. De brandweer heeft het vuur geblust.

De 65-jarige man lijkt kort voor de komst van de politie brandversnellende vloeistof in de woning te hebben verspreid, om het vervolgens aan te steken. De agent zit ziek thuis. De 65-jarige man is aangehouden en na behandeling in een ziekenhuis in een politiecel gezet. De politie onderzoekt de zaak.