Voortbestaan wielerploeg Caisse d' Epargne onzeker

Mark (Aalbers)

De kans is groot dat de wielerploeg Caisse d' Epargne in 2011 niet meer in het peloton te vinden is. De huidige sponsor liet al eerder weten niet verder te willen na 2010, en nu meldt teammanager Francis Lafargue dat het moeilijk wordt om een nieuwe sponsor te vinden.

Caisse d' Epargne is de oudste wielerploeg van het peloton. De ploeg begon in 1980 onder de naam Reynolds, en koerste later nog onder de namen Banesto en Illes Baleares.''Met het huidige imago van het wielrennen, met betrekking tot doping, en de financiële crisis wordt het steeds moeilijker en moeilijker een nieuwe geldschieter te vinden. De toekomst is zeer onzeker", aldus Lafargue tegenover persbureau Reuters.

Met Alejandro Valverde in de gelederen en het proberen aan te trekken van Alberto Contador hoopte de Spaanse ploeg nog interessant te zijn voor sponsors. Nu Valverde geschorst is wegens dopinggebruik en Contador onlangs bijtekende bij Astana wordt dit moeilijk voor Lafargue. ''Fietsen is meer en meer populair in Spanje als een recreatieve sport, maar niet zozeer als een competitieve sport. Daarnaast is het moeilijk in een periode van crisis om te concurreren met andere sporten zoals voetbal, vooral met Spanje in de finale van het WK'', besluit Lafargue.