Toro Rosso teleurgesteld over kwalificatie

Jeffrey

Renstal Toro Rosso is allerminst tevreden met de uitslag van de kwalificatie van de Grand Prix van Silverstone. Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari kwamen niet verder dan de zeventiende en achtiende plek.

"De eerste sessie ging redelijk goed, maar ik ben een beetje teleurgesteld over mijn tweede sessie", vertelde Buemi na afloop van de kwalificatie. "Ik had graag dertiende of veertiende gestaan, maar het ging in de kwalificatie niet echt lekker op de zachte band, waardoor ik mijn laatste run op de harde band besloot te doen. We zullen nu moeten gaan kijken of we iets met de strategie kunnen gaan doen."

Vitantonio Liuzzi kegelde Alguersuari op het allerlaatste moment nog uit de top-zeventien.  De Spanjaard gaf als commentaar: "Ik had enorm veel problemen met verkeer, waardoor ik maar één goede ronde kon rijden. Ik weet zeker dat ik zonder die problemen wel een tijd had kunnen rijden waarmee ik door zou zijn gegaan naar Q2. De laatste tijd gaan de kwalificaties niet echt goed. Ik blijf er kalm onder, want dit soort dingen kunnen nu eenmaal gebeuren. Ik moet vooruit blijven kijken."