Del Bosque verwacht aantrekkelijke finale

Olga Kroeders

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque verwacht dat de WK-finale tegen Nederland morgen reclame wordt voor het voetbal. "Beide teams hebben zich de laatste jaren uitstekend ontwikkeld. Bovendien beschikt zowel Spanje als Nederland over technisch begaafde, creatieve spelers. Het gaat een schitterende finale worden."

In tegenstelling tot Nederland stond Spanje nog nooit in een WK-finale. Wel denkt Del Bosque dat de Europese titel, die twee jaar geleden werd veroverd, de ploeg meer vertrouwen heeft gegeven. "De spelers hebben toen aangetoond precies te kunnen doen wat de situatie vereist. Het is niet altijd nodig om het initiatief te nemen. En dit team is de laatste jaren alleen maar rijper geworden."

De woorden van Del Bosque worden ondersteund door de cijfers. Van de 32 laatste interlands won Spanje er maar liefst dertig. Nederland doet daar met 25 interlands op rij zonder nederlaag niet voor onder "We spelen tegen een hele sterke tegenstander", weet Del Bosque . "Maar toch kijken we optimistisch en vol vertrouwen naar de finale uit."

Del Bosque start tegen Nederland waarschijnlijk met dezelfde basisopstelling als in de met 1-0 gewonnen halve finale tegen Duitsland. Dat zou betekenen dat Fernando Torres opnieuw genoegen moet nemen met een plaats op de bank.

Del Bosque verwacht aantrekkelijke finale
Del Bosque verwacht aantrekkelijke finale (Foto: Novum)