Van Persie: "Reserverol Fàbregas onbegrijpelijk"

Sjors (Sj0rSz)

Nederland speelt morgenavond de finale van het WK voetbal tegen Spanje. In aanloop naar deze wedstrijd liet Robin van Persie zich uit over de reserverol van Cesc Fàbregas bij de Spaanse formatie.

De bondscoach van Spanje, Vicente del Bosque, kiest iedere wedstrijd voor de onervaren Sergio Busquets. "Dat is toch niet te begrijpen?", vroeg Van Persie zich hardop af.

De spits van het Nederlands elftal en de Spaanse middenvelder zijn bij Arsenal ploeggenoten. "Ik zit elke wedstrijd van Spanje weer te kijken of hij meedoet en steeds staat hij ernaast", aldus Van Persie. "Een linie met Xavi, Iniesta en Fàbregas is toch het ideale middenveld? Hij verdient een vaste basisplaats, dat zeg ik al een paar jaar. Nu staat Sergio Busquets op z'n plek, een goede speler, maar Fàbregas is stukken beter."

Van Persie heeft nog geen medelijden met de captain van The Gunners, maar dat scheelt niet veel meer. "Het lijkt me heel frustrerend als je zo goed bent als hij, maar toch op de bank zit. Ik zou het leuk vinden als hij zondag speelt, dat maakt de uitdaging nog mooier. Je wilt altijd tegen de besten spelen, daar hoort hij bij."

Daarnaast zou Van Persie de finale tussen Nederland en Spanje goed voorspeld hebben. "Toen duidelijk werd dat we niet in dezelfde helft van het speelschema zaten, sms'te ik al: 'Zie je in de finale'. Dat is nog uitgekomen ook. We hebben al afgesproken dat we met elkaar shirtje gaan ruilen."