Robben heeft geen vrees voor Villa

Olga Kroeders

Arjen Robben is één van de spelers die het morgen moet gaan doen voor Nederland in de finale van het WK. Bij de tegenstander, Spanje, loopt een gevaarlijke spits rond: David Villa.

"Maar ik zie hem niet als de gevaarlijkste speler", zegt Robben over de spits van FC Barcelona. "Dat zijn in mijn ogen Xabi en Iniesta. Die twee moeten het spel bepalen en die moeten ook zorgen dat Villa de bal krijgt", vervolgt Robben tegenover De Telegraaf.

Robben weet hoe Spanje verslagen kan worden. "Je moet ze niet laten voetballen en niet de vrijheid geven. We zullen kort moeten dekken. Als we ze alle ruimte gaan geven, dan krijgen we namelijk een probleem."

"Wij hebben ook een blok staan, met De Jong en Van Bommel die daarin heel belangrijk zijn. Met daarachter nog een blok van vier. Verder is de kracht van deze ploeg dat de jongens voorin ook in defensief opzicht hun taken uitvoeren. Verder hebben we individuele kwaliteiten, die het verschil kunnen maken. Veel mensen kunnen bij ons uit het niets een doelpunt maken. De overtuiging is er bij iedereen. Wat er ook gebeurt, wij gaan die wedstrijd winnen."