GVB zet speciale Oranjetram in

Redactie

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB rijdt vanaf zaterdagochtend met een speciale Oranjetram. De tram is in de nacht van vrijdag op zaterdag beplakt. De voorkant heeft de kleuren rood, wit en blauw gekregen, het middenstuk is oranje, meldt een woordvoerder.

Met de tram wil de GVB laten zien trots te zijn dat Oranje in ieder geval de finale van het WK voetbal heeft bereikt. "We zijn hoe dan ook al winnaar."

Vanaf 11.00 uur vertrekt de tram voor het eerst. Zaterdag rijdt de tram op lijn 3. Rond 11.27 uur komt het vervoermiddel voor het eerst langs het Museumplein, waar de afgelopen tijd al uitbundige Oranjefeesten plaatsvonden. De tram blijft de komende drie weken rijden en wordt behalve op lijn 3 ook ingezet op de lijnen 9 en 12.

Voor zondag, de finaledag, houdt het Amsterdamse vervoersbedrijf volgens de woordvoerder vooralsnog de reguliere dienstregeling aan. Alleen als blijkt dat een aanpassing nodig is, bijvoorbeeld als Oranje wint en er op straat een dansende menigte ontstaat waardoor trams niet meer kunnen rijden, wordt de dienstregeling aangepast.