Squasher Ravelli komt te kort tegen topfavoriet

Olga Kroeders

Squasher Bart Ravelli heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van de Tasmanian Open 2010, een Satelliet toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. De Hoofddorper moest in de halve eindstrijd met 6-11, 7-11, 6-11 zijn meerdere erkennen in topfavoriet Mike Corren.

De nederlaag van de 22-jarige Nederlander, de nummer 171 van de wereld, kwam niet als een grote verrassing. Corren, de nummer 1 van de plaatsingslijst en 85 van de wereld, is al het hele jaar in bloedvorm. Van de zes toernooien die hij in 2010 speelde won hij er drie en verloor hij twee keer pas in de finale.

Met zijn laatste zege in Adelaide (in juni) loste hij regerend wereldkampioen Amr Shabana en voormalig wereldkampioen David Palmer af als de speler met de meeste toernooizeges op zijn naam op de PSA World Tour. Corren zegevierde inmiddels al 27 keer en gaat zondag in het Australische Hobart dus op voor zijn 28e titel. Shabana en Palmer wonnen in hun illustere loopbaan allebei 26 proftoernooien.

Ravelli, die vorige week in Melbourne tijdens de Victorian Open ook al de halve finale bereikte, kan zich nu opmaken voor zijn derde toernooi Down Under. Volgende week komt hij in actie tijdens de NSW Classic 2010 in Sydney. Daar is hij als zevende geplaatst. Landgenoot Frank Hartkoren doet ook mee in de Australische metropool. Hij begint in het kwalificatietoernooi.