Makaay: "Oranje moet kansen ijskoud benutten"

Jeffrey

Roy Makaay is bekend met het Spaanse voetbal en kijkt derhalve uit naar de WK-finale tussen Nederland en Spanje. De spits wist furore te maken in Spanje bij Deportivo La Coruña en weet het fijne van het Spaanse voetbal. "Ik verwacht een open wedstrijd, want beide ploegen willen graag de bal hebben", aldus Makaay op nota bene de clubwebsite van Bayern München, eveneens een club waar hij speelde.

Onder meer liet hij zich uit over de halve finale tussen Duitsland en Spanje. "In die wedstrijd hebben we gezien dat als je achterin ruimte weggeeft, het erg lastig wordt tegen Spanje. Nederland moet naar voren spelen en de kansen die ze krijgen ijskoud benutten. Dan heb je een kans tegen Spanje. De Spanjaarden weten natuurlijk ook wel welk potentieel Oranje voorin heeft."

Makaay, die zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen, verwacht ook veel van Oranje. "We staan wel in de finale en zijn het enige land op het WK dat alle wedstrijden heeft gewonnen. Bovendien is Oranje al 25 duels op rij ongeslagen. Nederland treft in Spanje voor het eerst een tegenstander die ook naar voren wil spelen. Dat biedt wellicht ruimte om zelf ook mooi te voetballen. Maar eigenlijk heeft Oranje gewoon al een fantastische prestatie neergezet."