De la Rosa: "Ik benader mijn top weer"

Peterselieman

Het Formule 1-seizoen verloopt voor Pedro de la Rosa nog niet zoals verwacht. De Spanjaard keerde dit seizoen na een lange afwezigheid terug op het hoogste niveau, maar komt vooralsnog bij Sauber niet geheel uit de verf. Toch zegt hij dat hij zijn top weer aan het benaderen is.

"Mijn gevoel zegt me dat het misschien wel een heel jaar duurt voor ik weer volledig op mijn oude niveau ben," zei De la Rosa die in 2002 zijn laatste volledige seizoen reed. "Je zit er al snel dichtbij, maar na een paar races zit je nog niet op de top van je kunnen. Gelukkig heb ik wel de indruk dat ik naarmate het seizoen vordert steeds dichter bij mijn eigen top kom."

"Ik bevind me momenteel op de goede weg en presteer op een aardig niveau. Daarbij moet ik wel toegeven dat ik het contact met de Formule 1 nooit echt verloren heb. Ik zat bij McLaren vaak in de simulator en mocht regelmatig op het circuit testen," zei De la Rosa die het gevoel had in Valencia eindelijk een goede race gereden te hebben. Op Silverstone eindigde de Spanjaard in de eerste twee vrije trainingen als zestiende en zeventiende.

"Misschien ben je niet sneller of langzamer dan de rest, maar slaag je er in jezelf beter aan te passen aan de auto of het circuit. Dat soort zaken kunnen het verschil maken. Daarom ben ik ook trots op wat ik in Valencia heb laten zien. Het gaf me het gevoel dat ik weer bijna op de top van mijn kunnen zit."