[Tour] Cavendish dankt ploeggenoten

Stefan (sportfreak)

Mark Cavendish won vandaag zijn tweede etappe op rij in de Tour de France. De Brit wil niet langer bekendstaan als de 'bad guy'. Dat betekent dus geen grootspraak meer, minder krachttermen en geen gebaartjes.

Cavendish won vorig jaar zes etappes in de Tour, maar miste de groene trui, onder meer vanwege een diskwalificatie omdat hij Thor Hushovd zou hebben gehinderd in sprint. De Noor kon daardoor de groene trui naar Parijs dragen. Vanaf toen was de relatie tussen de twee moeizaam.

Toen hem vandaag gevraagd werd of hij een tik aan Hushovd had uitgedeeld, die vandaag slechts tiende werd, was het antwoord:"Er zijn hier heel goede sprinters. Het is mooi om hier te winnen." Cavendish roept en doet wel eens vreemde dingen, maar daar zegt hij nu op: "Maar mensen moeten mij niet beoordelen alleen op die momenten. Ik heb mijn problemen gehad, ben diep gevallen maar mijn omgeving heeft me erbovenop geholpen."

Cavendish was ook vol lof over zijn ploeggenoten: "Ik ben het laatste deel van een ketting, de jongen die de handen in de lucht mag steken. Het is toch ongelooflijk dat jongens als Tony Martin en Michael Rogers, voor wie het nu in de Alpen echt gaat beginnen, nog zo veel werk voor mij verrichten". Ook de rol van Mark Renshaw bleef niet onderbelicht. "In feite hoef ik hem alleen maar te volgen."