Barça sluit Fàbregas niet uit ondanks geldproblemen

Jeffrey

Barcelona hoopt ondanks de slechte financiële positie van de Catalaanse club nog altijd Cesc Fàbregas van Arsenal in te lijven. "Ik wil met Arsène Wenger rond de tafel in Zuid-Afrika."

"We willen een snelle deal sluiten. Als Arsenal geen idioot bedrag als vijftig of zestig miljoen vraagt kan Fàbregas wel eens naar Barcelona komen", aldus voorzitter Sandro Rosell, die eerder bekendmaakte dat Barça een forse schuldenpost heeft opgebouwd.

Rosell wil bij de bank een lening van ongeveer 150 miljoen euro opstrijken. Een deel daarvan moet in de overgang van Fàbregas worden gestoken. "Er is ongeveer vijftig miljoen beschikbaar voor transfers. Tel daarbij op de verkoop van Dmytro Chygryinskiy en Yaya Touré en het totale bedrag komt op 89 miljoen", aldus Rosell.

De zorgelijke financiële huishouding bij Barça zal in de gaten worden gehouden door de UEFA. De Europese voetbalbond gaf eerder al aan clubs met grote schulden niet deel te laten nemen aan Europese toernooien. Barcelona haalde ondanks dat het de salarissen over juni niet kan betalen deze zomer David Villa van Valencia.