'West Ham United jaagt op Velthuizen'

Sjors (Sj0rSz)

Er bestaat een mogelijkheid, dat Piet Velthuizen zijn carrière bij West Ham United voort zal zetten. De ploeg uit de Premier League heeft inmiddels belangstelling voor de doelman van Vitesse getoond.

Vitesse staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van Velthuizen, aangezien zij nu nog geld voor de speler kunnen vangen. "Ons standpunt is precies hetzelfde als bij Santi Kolk en Paul Verhaegh het geval was", liet Ted van Leeuwen, technisch directeur van de Arnhemmers, weten. "Volgend jaar kunnen ze gratis de deur uitlopen, en wij zitten in de situatie dat we elke euro kunnen gebruiken. Een financiële tegemoetkoming is dus een logisch uitgangspunt."

Ook Velthuizen ziet een vertrek naar Engeland wel zitten. "West Ham United zou natuurlijk een fantastisch avontuur zijn. Spelen in de Engelse competitie is een droom, maar ik reken mezelf niet rijk. Ik wacht rustig af wat er komen gaat, en als het op niets uitdraait, dan blijf ik lekker bij Vitesse. Het is zeker niet zo dat ik nu ten koste van alles weg wil, omdat er zoveel andere spelers ook zijn vertrokken."