Riccò spreidt macht weer tentoon

Olga Kroeders

Riccardo Riccò heeft vandaag zijn tweede etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. Na de rit naar de Kitzbüheler Horn op maandag was de Cobra ook in de rit die op de Grossglockner finishte ruimschoots de snelste. Op twee kilometer voor de finish zette Riccò aan en finishte uiteindelijk solo met 41 seconden voorsprong op Sergio Pardilla en Emanuele Sella. Pieter Weening was op 2.38 minuten vijftiende en daarmee de beste Nederlander.

Riccò verstevigt door zijn zege de leiding in het algemeen klassement. De renner van Ceramica Flaminia heeft nu 1.44 minuten voorsprong op Carmioro NGC-renners Sella en Pardilla. Weening steeg naar de twaalfde plaats in het klassement op 6 minuten en veertien seconden van Riccò, die dit jaar terugkeerde in het peloton na een dopingschorsing. Riccò voert ook het bergklassement en het puntenklassement aan.

"Ik voel me in de bergen gewoon goed", verklaart Riccò zijn succes. "Ik ben erg trots dat ik mijn tweede etappe in de Ronde van Oostenrijk heb kunnen winnen." De 26-jarige Italiaan denkt al aan de eindzege. "Sella en Pardila liggen 1.44 achter me, maar zijn ook niet echt goed in de tijdrit. De goede tijdrijders zoals Vladimir Gusev hebben al een flinke achterstand."