'PSV wil Berg huren van HSV'

Jeffrey

Marcus Berg staat voor een terugkeer naar de Eredivisie. PSV wil de aanvaller van Hamburger SV huren voor het komende seizoen, aldus de Hamburger Morgenpost.

De Zweedse spits werd vorig seizoen overgenomen door HSV van FC Groningen. Het afgelopen seizoen kwam Berg nog niet echt uit de verf en moest het vaak doen met invalbeurten. Berg hoopt op een lager verblijf in Hamburg. Het lijkt de club echter beter om hem te verhuren. "Het gevaar is dat hij hier weinig wedstrijden gaat spelen", zegt sportief directeur Bastian Reinhardt in het medium.

"We hebben Marcus geadviseerd om ergens anders wedstrijdritme op te doen. Ik denk dat hij dat wil", aldus Reinhardt. In de strijd om Berg lijkt PSV concurrentie te krijgen van het gepromoveerde West Bromwich Albion. De club uit Engeland komt komend seizoen in de Premier League te spelen en kan wel een goede spits gebruiken.

Na een succesvol seizoen bij FC Groningen betaalde HSV naar verluidt tien miljoen euro voor de centrumspits. Dat bedrag heeft de goaltjesdief vooralsnog niet kunnen waarmaken in Hamburg.