Virgin Racing maakt zich op voor eerste thuisrace

Jeffrey

Het Britse team van Virgin Racing rijdt komend weekend haar allereerste thuisrace in de Formule 1. De renstal hoopt met een grote aërodynamische update alle andere teams voor te blijven op het vernieuwde Silverstone.

"Ik kan bijna niet geloven dat we alweer halverwege het seizoen zijn. De eerste negen races zijn echt voorbij gevlogen", zei Glock. "Het is geweldig dat we naar onze eerste thuisrace gaan na net een goed weekend te hebben gehad in Valencia. We hadden daar dankzij enkele nieuwe onderdelen meteen een snelle auto. Naar Silverstone nemen we onze grootste upgrade tot dusver mee en ik hoop dat die opnieuw voor goede progressie zal zorgen. Ik denk dat we een goed tweede deel van het seizoen moeten kunnen rijden, te beginnen met de Grand Prix van Groot-Brittannië."

"Ik kijk enorm uit naar de thuisrace van het team", vertelde Di Grassi. "Het is tot dusver geen gemakkelijk jaar geweest, dus het zou geweldig zijn als we een goede thuisrace kunnen rijden. Timo en ik hebben afgelopen week veel tijd doorgebracht in de simulator om de nieuwe lay-out te verkennen en te kijken hoe de wagen aanvoelt met de nieuwe onderdelen. De upgrade die we meenemen naar deze race is onze grootste tot dusver en zou voor een grote verbetering in prestaties moeten zorgen. Ik kijk er dus erg naar uit om vrijdag de baan op te komen met de verbeterde auto. Hopelijk kunnen we er zondag een positief resultaat mee scoren."