Özil deelt sneer uit naar Engeland

Jeffrey

Duitsland maakt zich op voor de halve finale op het WK tegen Spanje. Spelmaker Mesut Özil kijkt in de aanloop naar dat duel terug op het toernooi en dan met name naar de wedstrijd tegen Engeland.

Duitsland knikkerde Engeland uit het toernooi door met 4-1 te winnen in de achtste finales. "Engeland verslaan met 4-1 was voor mij persoonlijk een van de hoogtepunten. Toen hebben we laten zien dat Duitsland nog altijd een van de landen is die het beste voetbal speelt ter wereld", aldus Özil in The Daily Mail.

Er is vanuit Engeland veel kritiek op het WK. Het toernooi zou saai zijn. "Als je vindt dat het grootste toernooi ter wereld saai is, zoals de Engelsen, dan hoor je er ook niet te zijn", vervolgt Özil.

Engeland kwam tegen Duitsland eigenlijk op 2-2, maar de goal van Frank Lampard werd niet toegekend. "Ik geef toe dat zij een doelpunt verdienden. Maar de scheidsrechter zag het niet, hij kon hem geven. Het was duidelijk een doelpunt. Het was teleurstellend voor Engeland. Maar ik denk dat het uiteindelijk niet veel had uitgemaakt. Wij hebben namelijk een beter team."