Blizzard bant nicknames

Akahige

Blizzard heeft plannen aangekondigd om het gebruik van zijn Real ID-systeem verder uit te breiden door van gebruikers te eisen dat ze alleen nog onder hun eigen naam op de officiële fora van Blizzard mogen posten. Real ID werd geïntroduceerd als een optie tijdens het beta-testen van StarCraft II, waarmee spelers zowel in-game nicknames als echte namen konden zien op hun vriendenlijst. Hoewel de echte namen in-game nog steeds optioneel blijven, zullen de Real ID verplicht worden op alle officiële Blizzard-fora.

Een Blizzard-werkneemster onder de nickname "Nethaera" heeft in een post uitgelegd dat deze verplichting bedoeld is om iets te doen aan de sfeer op de fora, die momenteel bekend staan als plekken waar flame-oorlogen, trolls en andere narigheden vaak voorkomen. "Het verwijderen van de sluier van anonimiteit die typisch is voor online contact zal bijdragen aan een meer positieve forum-omgeving, zal constructieve conversaties bevorderen en zal de Blizzard community met elkaar verbinden op manieren waarop ze nog nooit verbonden zijn geweest", vervolgt ze in haar post.

Van gebruikers eisen dat ze hun volledige naam geven is zeer zeldzaam in welke online gelegenheid dan ook. Het meest beruchte voorbeeld is het plan van de Chinese regering om MMO-game-verslaving tegen te gaan door van spelers te eisen dat ze zich laten registreren met hun eigen naam en het nummer van hun identiteitskaart. Eerder dit jaar werd in Zuid-Australië een wet aangenomen die eiste dat iedereen die een politieke statement online wilde zetten, dit alleen kon doen onder vermelding van zijn eigen naam en adres. De wet werd echter snel ongedaan gemaakt toen er klachten kwamen van Zuid-Australische burgers.

Blizzard