Kuyt en Robben: "Kippenvel"

Jeffrey

Arjen Robben kopte Nederland een kwartier voor tijd naar de finale op aangeven van Dirk Kuyt. Na afloop van de halve finale spraken ze voor de camera's van de NOS.

Terwijl de twee Oranje-internationals wachtten op het interview kregen zij beelden te zien van hoe het er in Amsterdam aan toe gaat. "Dit hebben we nog nooit gezien. Je beseft niet wat je los maakt als je bezig bent. We zijn gewoon gefocust op ons doel. Als je dit dan ziet dan krijg je kippenvel", aldus Dirk Kuyt.

Ook Arjen Robben kon zijn geluk niet op na afloop. "Dit is ongelofelijk. We hadden vooraf één doel en als je dat bijna bereikt dan is dat fantastisch. Voor de wedstrijd zou je eigenlijk een camera op ons moeten zetten. We keken elkaar aan voor de wedstrijd en we wisten gewoon dat het goed zat. Nog eentje", doelt Robben op de finale.

"We zijn mentaal erg weerbaar. Demy kreeg bijvoorbeeld een geweldige tik op zijn hoofd in de eerste helft, maar speelde door. We verloren in die tijd wel de controle op het middenveld, maar pakten het ook weer goed op. Soms verliezen we de controle, maar we weten altijd hoe we die terug moeten vinden."

Beide spelers verloren al eens een finale. "Dat gaat me niet nog een keer gebeuren", aldus Kuyt. "Daar sluit ik me bij aan", aldus Robben.