Schutter op foto Aboutaleb vrijgelaten

Redactie

De man die met een minipistool op een foto van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb schoot, is dinsdag op vrije voeten gesteld. Op internet verschenen beelden van de actie. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam vindt het niet nodig dat de man nog langer wordt vastgehouden. Het Openbaar Ministerie is het hier niet mee eens en heeft beroep aangetekend, meldt een woordvoerder.

De 37-jarige Rotterdammer kreeg bekendheid door beelden op YouTube waarin hij op een foto van Aboutaleb schiet. Uiteindelijk werd hij opgepakt toen hij in een politiebureau met een minipistooltje een schot loste.

De man is volgens de woordvoerder van het OM ten laste gelegd dat hij heeft geschoten op een foto van Aboutaleb. Ook beschuldigt het OM hem van een poging tot zware mishandeling van een politiemedewerker, van het bedreigen van de hoofdofficier van justitie en van het in zijn bezit hebben van het pistooltje en munitie.

Het OM maakte eerder bekend dat het minipistooltje waarmee de Rotterdammer op foto's van politici schoot, geldt als een echt vuurwapen. De werking is hetzelfde, zo bleek uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut. Het wapentje is daarmee illegaal. Of het minipistooltje gevaarlijk is, wordt nog onderzocht.