Robinho wil eigenlijk niet terug naar Manchester City

Olga Kroeders

Robinho en Manchester City bleek geen goede combinatie. De aanvaller werd zodoende verhuurd aan Santos, een club uit zijn vaderland, maar de huurperiode zit er bijna op en begin augustus zal de aanvaller zich weer moeten melden in Engeland.

"Ik hoop dat ik bij Santos kan blijven spelen, maar we moeten met Manchester City overleggen", aldus Robinho tegenover een aantal journalisten. "Dat is het belangrijkste, want we moeten de positie van die club blijven respecteren. Maar eigenlijk wil ik bij Santos blijven."

Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro, de voorzitter van Santos, bevestigde dat ook de club van plan is om Robinho in zijn vaderland te behouden. De preses denkt dat Robinho in Brazilië weer in vorm is geraakt en denkt dat Manchester City er baat bij kan hebben als de aanvaller nog langer bij Santos blijft spelen.

"We hebben zijn verblijf in Brazilië financieel mogelijk gemaakt en hij heeft de wens om hier te blijven. We moeten alleen nog met die Arabische sjeik op één lijn zien te komen. Kijk hoe Robinho er vijf maanden geleden voorstond en hoe zijn huidige vorm is. Als je het vanuit het standpunt van de investeerder bekijkt, heeft de speler veel aan waarde gewonnen bij Santos en dat kan zelfs nog hoger oplopen."