Hamilton en Button lachen om woorden Hill

Peterselieman

Lewis Hamilton en Jenson Button trekken zich niets aan van de woorden van Damon Hill die zei dat de relatie tussen de McLaren-teamgenoten wel eens zou kunnen bekoelen als ze voor de wereldtitel zullen gaan strijden.

"Jenson laat Lewis nergens mee weg komen," zei Hill tegen Reuters. "Tussen de twee Britse coureurs, in waarschijnlijk de beste auto, zal het een een zeer close en fascinerend gevecht worden, wat voor iedereen leuk zal zijn. Het suddert op dit moment en het gaat tot een kookpunt komen. Ze hebben verschillende aanpakken. De een lijkt wat op Senna, terwijl de ander wat meer van Prost heeft. Het is de haas tegen de schildpad, al is een racecoureur een schildpad noemen unfair."

Button zegt vandaag niets met de woorden van Hill te kunnen. "Het zijn zijn woorden en niet de mijne. Ik ben vorig jaar wereldkampioen geworden omdat ik snel was en ik heb zes races gewonnen. Ik heb de hele tijd gevochten. Dat is voor mij belangrijk. Het gaat niet altijd om consistentie. Je moet aan het front vechten en gaan voor de overwinning. Daar wil ik zijn."

Hamilton: "Ik heb er niet echt een reactie op. Het is altijd interessant om kampioenen uit het verleden te horen praten over de huidige rijders en de huidige wereldkampioenen en hun gedachten te horen. Het is interessant om te zien of het ook echt zo wordt en of ze gelijk hebben of niet. Dat weten we later dit jaar denk ik wel"

Button benadrukt dat hij en Hamilton vrienden zijn. "We zijn vrienden met vele coureurs tegen wie we racen. We zitten in hetzelfde team en aan het eind van het seizoen wil je niet alleen de beste van het team zijn maar ook de anderen verslaan. We zijn beiden zeer competitief en we willen beiden winnen. Maar hiervoor moeten we wel samenwerken. Je moet goed samenwerken om de auto te ontwikkelen en we verrichten dit seizoen goed werk door het uiterste uit onszelf te halen, niet alleen op het circuit, maar ook daarbuiten om de auto te verbeteren. Voor mij is dat een goede relatie en ik ben er van overtuigd dat deze nog door zal gaan in de toekomst."