Ook woensdag nablussen Strabrechtse heide

Redactie

Ook woensdag zal de brandweer de brand op de Strabrechtse heide in Noord-Brabant nog nablussen. Dinsdag waren zo'n 35 brandweerlieden ondersteund door vijftig militairen bezig met het nablussen, ze zijn daar rond 18.00 uur mee gestopt. Staatsbosbeheer surveilleert 's nachts.

Naar verwachting zal het vuur door de smeulende humuslaag dinsdagnacht en woensdagochtend op sommige plekken weer oplaaien. De brandweer heeft de brand wel onder controle. De brand brak vrijdag uit en heeft meer dan tweehonderd hectare heide verwoest. Op het hoogtepunt werden vierhonderd brandweermannen en honderd militairen ingezet.

Dinsdagavond woedde er ook even brand in het duingebied bij Schoorl. Het ging om een gebied van 25 bij 25 meter. Binnen een uur was het vuur onder controle, laat de brandweer weten. Een dag eerder was het ook al raak in hetzelfde gebied. Eerder dit jaar woedde nog een grote brand in de duinen en ook vorig jaar moest de brandweer geregeld uitrukken. Van verschillende branden van vorig jaar in het gebied staat vast dat ze zijn aangestoken.