Redan op proef bij Sparta

Denny (nyny83)

Iwan Redan mag de komende periode proberen om bij Sparta Rotterdam een contract te krijgen. Dat meldt RTV Rijnmond dinsdag.

De 29-jarige aanvaller is één van de negen spelers die momenteel bij Sparta op proef zijn. De degradant heeft haar selectie voor komend seizoen nog lang niet compleet. Trainer Jan Everse zag dat onder meer de talenten Nick Viergever en Erik Falkenburg vertrokken uit Het Kasteel.

Momenteel heeft Everse de beschikking over proefspelers René van Dieren, Tim Noordraven, Kelvin Maynard en Levi Schwiebbe. Aanvallers Chevello de Rijp (AZ), Vlatko Lazic (Ajax) en middenvelder Mohamed Madmar (AZ) zijn de overige stagiairs uit de Eredivisie of Jupiler League. Vanuit het buitenland is Salif Diao (Austin Aztex) op proef.

Eén van die proefspelers is nu dus Iwan Redan, die bij Sparta de jeugdopleiding doorliep. Namens RBC Roosendaal maakte hij echter zijn debuut in het betaalde voetbal, waarna hij via RKC Waalwijk, Roda JC en Willem II in Wales belandde bij Cardiff City. Zijn laatste club tot nu toe was Excelsior.