Glock: "Verstelbare vleugels gevaarlijk"

Peterselieman

Virgin-coureur Timo Glock vindt de invoering van de verstelbare achtervleugels in de Formule 1 gevaarlijk. De Duitser vindt dat de snelheidsverschillen op de rechte stukken te groot worden.

Glock wijst hierbij naar het incident tussen Heikki Kovalainen en Mark Webber in Valencia waarbij laatstgenoemde een salto met zijn Red Bull maakte omdat hij achterop de Lotus reed. Doordat de achterliggende coureur zijn achtervleugel aan mag passen zal een vergelijkbare situatie gaan ontstaan denkt de Duitser.

"We hebben allemaal kunnen zien wat er kan gebeuren als er zoveel verschil in snelheid is," zei Glock. "Mark had het geluk dat er een grote uitloopzone was voordat hij in de bandenstapel terecht kwam. Met het oog op de veiligheid vind ik het invoeren van deze vleugels dus een verkeerde beslissing. Er zijn meer coureurs met dezelfde mening."

De Duitser overweegt de Grand Prix Drivers Association in te schakelen om te kijken of er iets aan de plannen gedaan kan worden. De vakbond van de Formule 1-coureurs kan mogelijk de reglemenstwijziging deels tegenhouden.

Vorige week zei Mercedes GP-baas Ross Brawn als technisch directeur van de FOTA nog dat het concept van de verstelbare achtervleugels prima is maar dat het inhalen niet te gemakkelijk mag worden. Hiermee worden gevaarlijke situaties zoals die tussen Webber en Kovalainen meer voorkomen.