"Vrouwen houden van actievolle games"

Redactie

Vrouwen houden van actie in games en zijn ook niet vies van het nodige geweld. Dat blijkt uit de masterscriptie van communicatiewetenschapper Lotte Vermeulen aan de universiteit van Gent, schrijft het AD.

Op basis van de masterscriptie concludeert het AD dat vrouwen graag eenvoudige games spelen waarbij de controle over een situatie gemakkelijk behouden kan worden. Daarnaast hebben ze graag een vrouwelijk personage onder de knoppen dat sterk in haar schoenen staat en wordt een flinke dosis actie en geweld niet geschuwd.

Voor haar masterscriptie heeft Vermeulen 983 gamers onderzocht. "In tegenstelling tot mannen, willen vrouwen dat een game logisch en eenvoudig in elkaar zit en dat het controlepaneel eenvoudig te hanteren is. Bovendien moeten de gameregels duidelijk zijn en de uitdaging haalbaar."

Vermeulen ziet een duidelijk onderscheid in de hoeveelheid tijd die mannen en vrouwen besteden aan het spelen van games. Vrouwelijke gamers spelen gemiddeld acht uur per week, terwijl mannen de zeventien uur benaderen.

'Vrouwen houden van actievolle games'
Vrouwen houden van actievolle games