[Tour] Gesink verbaasd over 'rare situatie'

Jeffrey

Robert Gesink is verbaasd over de neutralisatie van de tweede etappe van de Tour de France door het peloton. Na een aantal valpartijen in de afdaling van de Col du Stockeu besloot Fabian Cancellara dat er niet meer gekoerst werd om de klassementsrenners te laten terugkeren. "Ineens was het een schande om door te rijden. Het was een rare situatie."

Gesink begreep aan de finish nog niet goed waarom er gewacht moest worden. "Ik was als een van de weinigen overeind gebleven en zat samen met Oscar Freire in de voorste groep. Achteraf gezien hadden we gewoon door moeten rijden." Cancellara legde de koers echter lam om op de broertjes Schleck, Lance Armstrong, Alberto Contador en Cadel Evans te wachten.

Cancellara sprak na afloop van de enige juiste beslissing. "Het was gevaarlijk en er was een grote valpartij", zei de ploeggenoot van de broertjes Schleck. "Het zou niet juist zijn geweest om door te rijden." De Zwitser raakte door die actie wel zijn gele trui kwijt aan etappewinnaar Sylvain Chavanel.