Sparta verwelkomt zes testspelers

Michel (methodmich)

Afgelopen week kondigde technisch directeur Rob Baan van Sparta Rotterdam al aan dat er een aantal testspelers naar Spangen zou komen. Baan had het over een zevental, maar vandaag meldden zich zes spelers op het Kasteel. Zij hopen indruk te maken op trainer Jan Everse en zo een contract af te dwingen.

De bekendste spelers van het zestal zijn Kelvin Maynard en Levi Schwiebbe. De 23-jarige Schwiebbe is een middenvelder, die de afgelopen vier seizoenen voor ADO Den Haag speelde. Die club verhuurde hem ook nog een half seizoen aan Haarlem. Schwiebbe speelde 74 competitieduels als prof, zonder te scoren. Rechtsback Maynard komt al vier seizoenen uit voor FC Volendam. De 23-jarige speler kwam in die periode tot 82 wedstrijden.

Voorts komen Vlatko Lazic, een jonge vleugelaanvaller van Ajax, spits Chevello de Rijp en verdedigende middenvelder Mohamed Madmar van AZ op proef. De Rijp speelde in het seizoen 2008/09 nog twaalf duels op huurbasis voor Telstar, waarin de twintigjarige Amsterdammer niet scoorde. De laatste tester is een Senegalees die voor Austin Aztecs in de Verenigde Staten speelt. Het gaat om rechtsback Salif Diao-Jiminez. Ook middenvelder René van Dieren van Excelsior Maassluis en verdediger Tim Noordraven van FC Utrecht zijn op proef. Zij trainen al vanaf zaterdag mee.