Beckenbauer: "Finale tussen Nederland en Duitsland geweldig"

Jeffrey

Als het aan Franz Beckenbauer ligt spelen Duitsland en Nederland de finale van het WK voetbal. Dat zegt de voormalig topvoetballer vandaag op een persconferentie rondom een sponsorbijeenkomst van Adidas.

Vooraf waren er sceptische geluiden te horen over de organisatie van het WK. Beckenbauer vond dat toen al onterecht. "Het is een prachtig toernooi geweest tot nu toe", zegt hij. "Zuid-Afrika kan heel trots zijn. Op alle fronten heeft de organisatie het geweldig gedaan."

Net als over de WK-organisatie is het Duitse icoon ook euforisch over Die Mannschaft, dit WK de meest spectaculair spelende ploeg. "De speelstijl is fantastisch. Iedereen beweegt en vraagt om de bal. Dit team verrast iedereen, ook de mensen in Duitsland. Ik moet twintig jaar terug gaan om een team van dezelfde stijl te vinden. In 1990 wonnen wij zo het WK in Italië. Maar zo ver is het nu nog niet."

"Schweinsteiger doet het uitstekend, hij is een nieuwe superster en de beste speler in de vijf tot nu toe gespeelde wedstrijden van Duitsland", denkt Beckenbauer. "Als Duitsland het WK wint is hij een kandidaat om de Gouden Bal in de wacht te slepen." Ook over Özil, één van de andere uitblinkers, is hij positief. "Maar ik hoop dat hij in de Bundesliga blijft spelen. Zo veel grote spelers houden we niet meer over anders."

Kijkend naar de finale heeft Der Franz één wens. "Als Europeaan, en sorry voor Spanje, zou een finale tussen Nederland en Duitsland geweldig zijn."