Bruyneel: "Landis wordt vermoeiend"

Peterselieman

Johan Bruyneel is de beschuldigingen van Floyd Landis meer dan zat. De ploegleider van Team RadioShack wil het onderwerp verder laten rusten. "Hij doet maar, het wordt langzaamaan voor veel mensen vermoeiend."

Bruyneel ontkende opnieuw de beschuldigingen. "Ik heb geen idee wat zijn motivatie is. Of eigenlijk wel, maar dan staan we er zo twee uur over te praten." De Belg begrijpt de Amerikaanse business-krant Wall Street Journal ook niet goed. "Ik heb er mijn twijfels over waarom zo'n krant met dit verhaal op de proppen komt," zei Bruyneel, die vindt dat Landis in herhaling valt. "Er wordt eigenlijk hetzelfde gezegd als een maand geleden."

"Wij zijn hier om de Tour de France te winnen en we laten ons niet uit het veld slaan," sloot Bruyneel het verhaal af. "De prestatie van Lance Armstrong is een mooi voorbeeld van een geprikkelde atleet. Hoe meer olie op het vuur, hoe beter voor ons." De ploegleider van de zevenvoudig Tour-winnaar denkt niet dat de beschuldigingen negatief uitpakken. "Het zal ons misschien nog wel ten goede komen."