Kluivert: "Oranje kan nog beter"

Jeffrey

Oud-international Patrick Kluivert is niet ontevreden over de WK-resultaten van Oranje, maar volgens de voormalige aanvaller kan de ploeg van Bert van Marwijk nog beter presteren.

"Qua resultaat hebben ze gedaan wat ze moeten doen, maar qua spel zou het wat mij betreft nog beter kunnen", aldus Oranje's topscorer aller tijden tegenover De Telegraaf. Kluivert voorspelde overigens dat Nederland de Brazilianen met 2-1 zou verslaan, hetgeen ook gebeurde.

De voormalige spits van Ajax en FC Barcelona gaf eerder al te kennen dat Robin van Persie, die dit WK nog niet uitzonderlijk goed heeft gepresteerd, hem altijd kan bellen voor advies. "Spits zijn is een vak apart en als ik hem een aantal nuttige tips kan geven, doe ik dat met plezier", zo liet hij weten.

Mogelijk weet Van Persie dinsdag wel te schitteren. Nederland neemt het dan in de halve finale op tegen Uruguay. Ajacied Luis Suárez is er vanwege een schorsing dan niet bij, maar Oranje zal uiterst waakzaam moeten zijn voor Diego Forlán, de andere sterspeler van de Uruguayanen.