Hülkenberg te lang voor F-duct

Peterselieman

Vorig weekend reed het Formule 1-team van Williams in Valencia met twee verschillende configuraties van de FW32 rond. Rubens Barrichello maakte gebruik van de F-duct, terwijl Nico Hülkenberg het zonder moest stellen. Reden hiervoor is dat de Duitser te lang is.

Williams reed dit seizoen al tijdens de trainingen van enkele Grands Prix met de F-duct die voor een hogere topsnelheid moet zorgen, maar racete er pas in Valencia mee. Hülkenberg gebruikte het systeem in Spanje wel in de trainingen maar daarna werd het van de bolide gehaald. "Onze F-duct moet je met je been bedienen, maar omdat ik een stuk langer ben dan Rubens, kan ik er niet goed bijkomen. We moeten het systeem nu dus veranderen," zei de Duitser tegen Formule1.nl.

Hülkenberg is twaalf centimeter langer dan Barrichello, waardoor het team voor hem aanpassingen moet verrichten. In Silverstone zal dit gebeurd zijn waarna ook Hülkenberg er mee kan rijden. Hij heeft vertrouwen in de werking van de F-duct. "Absoluut. Ik weet zeker dat het ons snelheid oplevert. Het kost alleen tijd om het te optimaliseren."