Nijland: "Suárez is van onschatbare waarde voor Uruguay"

Olga Kroeders

Daar waar Bert van Marwijk vindt dat Uruguay niet onderschat moet worden, denkt Hans Nijland dat Nederland in de halve finale met speels gemak over Uruguay heen gaat. Dit vertelde de algemeen directeur van FC Groningen tegenover het ANP.

Bij Uruguay mist in de halve finale Luis Suárez. De voormalige speler van de Groningers kreeg in de kwartfinale een rode kaart nadat hij op de doellijn hands maakte. "Het is mooi om te zien dat een jongen van FC Groningen zo belangrijk kan zijn op het WK", aldus Nijland over Suárez.

"Hij is van onschatbare waarde voor Uruguay, een absolute winnaar. Daarom ben ik er ook zeker van dat Nederland wint van een Uruguay zonder de geschorste Suárez. Voor het Nederlands elftal scheelt dat heel veel, maar voor Luis is het dood- en doodzonde", gaat de algemeen directeur verder.

"Het had voor Groningen bovendien ook mooi geweest om Arjen Robben tegenover Luis Suárez op het veld te zien staan. Zoals Suárez van doorslaggevende waarde is voor Uruguay, is Robben dat voor Oranje. Twee jongens die bij Groningen zijn doorgebroken", besloot Nijland zijn verhaal.