Piraten ontvoeren bemanning schip voor kust Nigeria

Redactie

Piraten hebben vrijdagavond nabij de Nigerdelta, voor de kust van Nigeria, twaalf bemanningsleden van een schip ontvoerd. Dat heeft David Nabaida, een woordvoerder van Nigeriaanse marine, zaterdag gezegd.

Nabaida zei dat piraten vrijdag de onder Duitse vlag varende BBC Palonia enterden. Er brak een gevecht uit, waarbij de piraten een bemanningslid in zijn been schoten. De Nigeriaanse marine heeft het schip na de ontvoering naar veilige wateren gesleept en de gewonde zeeman medische hulp gegeven. "Er zal alles aan worden gedaan om de ontvoerde bemanning te redden", verzekerde Nabaida.

De marine heeft een idee wie de piraten zijn, maar wilde geen details geven. De ontvoerde bemanningsleden zijn afkomstig uit Duitsland, Letland, Litouwen, Rusland en Oekraïne.

De aanval van vrijdag komt op een moment dat het aantal gevallen van piraterij in de Golf van Guinee toeneemt, in het bijzonder langs de kust van Nigeria. Het dichtbevolkte land blijft een omgeving met veel potentiële doelwitten. Er liggen veel olietankers voor anker in de Nigerdelta en ook vrachtschepen, die liggen te wachten om goederen te laden of te lossen, zijn doelwit van de piraten.