'Anelka speelt nooit meer voor Frankrijk'

Stefan (sportfreak)

Nicolas Anelka heeft zijn laatste interland voor Frankrijk gespeeld. Dit beweerde althans de afgetreden bondsvoorzitter Jean-Pierre Escalettes tijdens het onderhoud met een parlementaire commissie eerder deze week. Het Franse parlement heeft een weergave van dat gesprek op de website gepubliceerd.

"Ik, noch mijn opvolger, noch de toekomstige bondscoach zal vergeten wat in Zuid-Afrika gebeurd is en iedereen zal ervoor zorgen dat hij (Anelka) nooit meer voor Frankrijk speelt", aldus Escalettes. Anelka werd tijdens het WK door bondcoach Domenech weggestuurd nadat hij in de rust van de wedstrijd tegen Mexico de bondscoach beledigde.

Domenech moest zelf aan de commissie uitleggen waarom hij collega Carlos Alberto Parreira weigerde de hand te schudden na het verloren duel met Zuid-Afrika. "Misschien was dat niet zo'n goede reactie, maar ik wilde onze waardes verdedigen. Niemand heeft het recht om het Franse team te beledigen." Parreira had namelijk geroepen dat Frankrijk niet op het WK thuis hoorde na de handsbal van Thierry Henry in het beslissende kwalificatieduel met Ierland.