Mogelijk regen in Rotterdam

JJdJ1984

Het parcours van de Tour-proloog in Rotterdam waar de beklimming van de Willemsbrug en de Erasmusbrug de lastigste obstakels zijn, kan verraderlijk zijn. De meteorologen verwachten namelijk dat het aan het eind van de middag gaat regenen en onweren. De regen zal van invloed zijn op het verloop van de race.

HTC Columbia heeft daarom ook besloten Martin zo vroeg mogelijk te laten starten. Hij start dan dus ook om 16.25 uur. "Wij verwachten dat het weer een belangrijke factor gaat worden. Hopelik is het rond de tijd dat Martin start nog droog. Samen met Fabian Cancellara en ook Bradley Wiggings behoort hij tot de favorieten van de proloog," aldus Bob Stapleton, manager van Team HTC-Columbia.

Om één minuut over half acht zal Cancellara als voorlaatste, voor Tourwinnaar Alberto Contador, aan het vertrek verschijnen. Als de weersvoorspellingen kloppen, zullen juist op dat moment de hemelsluizen zich hebben opengesteld. Bij Saxo Bank zijn ze niet onder de indruk. "Ik voel me goed, Het parcours ligt er goed bij. Het zou prachtig zijn als ik voor de vierde keer in de proloog het geel in de Tour kan pakken," aldus Spartacus.