Felipe Melo begrijpt niets van rode kaart

Olga Kroeders

Felipe Melo werd gisteren met rood van het veld gestuurd in het duel tegen Nederland. De Braziliaan maakte eerst een overtreding op Arjen Robben en ging daarna met zijn rechterbeen op zijn hamstring staan. Na afloop speelt de middenvelder van Juventus de vermoorde onschuld

Melo baalt van de uitschakeling. "Het is moeilijk te verkroppen als je deze groep ziet en niet eens verder komt dan de kwartfinale. Dit was misschien wel de meest verenigde groep die de Seleçao ooit heeft gehad. Iedereen heeft er met veel overtuiging alles aan gedaan. In de eerste helft hebben we de kans gehad om twee of misschien wel drie keer te scoren."

Felipe Melo snapt niets van de rode kaart die hij kreeg. "Het is anders om van het veld gestuurd te worden door iemand te slaan of te spugen dan in een normaal duel. De overtreding die Pepe bijvoorbeeld maakte was volgens mij erger. Het hangt af van de interpretatie van de scheidsrechter en ik denk dat deze te zwaar was."

"Robben kon gewoon doorspelen. Als ik de bedoeling had gehad om hem pijn te doen, dan had hij wel van het veld gemoeten. Ik heb genoeg kracht om zijn been te breken. Iedere keer dat hij werd geraakt sprong hij op en rolde hij over de grond. Ik wilde alleen maar de bal afpakken en een counter opzetten. Ik verontschuldig mij voor ons falen", aldus Melo.