Lopes terug naar FC Dordrecht

Michel (methodmich)

Cecilio Lopes keert voor de tweede keer terug bij FC Dordrecht. De Schapenkoppen troefden Sparta Rotterdam af in de strijd om de spits, die interlands heeft gespeeld voor Kaapverdië. Lopes beleefde eerder al twee succesvolle periodes aan de Krommedijk en tekende voor twee jaar in Dordrecht.

De 31-jarige Rotterdammer is enorm populair bij de Dordtse supporters. De spits, die zijn professionele loopbaan begon bij Excelsior, kwam in de zomer van 2005 voor het eerst naar Dordrecht. Lopes kwam toen terug van een zware blessure en bloeide aan de Krommedijk weer volledig op. In 58 duels in de Jupiler League scoorde hij 35 keer.

SC Heerenveen haalde hem naar Friesland en stalde hem direct bij Sparta Rotterdam. Daar raakte Lopes al vlug weer geblesseerd. Mede daardoor kon hij bij Heerenveen nooit doorbreken. Nadat een huurperiode in Volendam totaal mislukte, kwam Lopes in januari 2009 weer naar Dordrecht. Hij schoot opnieuw met scherp, door twaalf treffers in zeventien duels te laten noteren.

Jan Everse haalde hem daarop naar FC Zwolle en wilde hem nu ook naar zijn nieuwe club Sparta halen. Lopes koos echter voor een nieuwe rentree in Dordrecht. Eerder troefden de Dordtenaren Sparta ook al af in de strijd om rechtsback Ridny Cairo. Super Lopes was transfervrij.