Elm: "Jans is wat we nodig hadden"

ChiefBigFoot

Viktor Elm is weer helemaal terug. De Zweed ondervond de laatste maanden van het vorige seizoen veel hinder van fysiek ongemak, maar is in de voorbereiding van zijn club sc Heerenveen weer op dreef.

De positiviteit van Elm komt niet in de laatste plaats door Ron Jans. De oefenmeester is sinds enkele weken in dienst van de Friezen, die Jans overnamen van FC Groningen. Elm is blij met de komst van de trainer. "Jans is duidelijk en straalt veel positieve energie uit, dat hadden we nodig", zegt de middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan, op het digitale thuis van Heerenveen.

Elm ziet het nieuwe seizoen als een nieuwe start in Heerenveen. "Dat is goed. Alles is nieuw. Ook voor de club is het een nieuw begin. Na alle problemen die er zijn geweest, is het beter om met een schone lei te beginnen", aldus Elm, die de komst van Jans als inspirerend ervaart. "Jans straalt veel positieve energie uit. Dat hadden we nodig. Hij is bovendien duidelijk en direct, zegt waar het op staat en wat de bedoeling is. Iedereen weet wat hij moet doen. Dat was afgelopen seizoen niet het geval. Met drie trainers was het steeds weer anders, dan kun je nooit presteren."