Sauber tevreden over Kobayashi

Peterselieman

Peter Sauber is tevreden over de prestaties van Formule 1-coureur Kamui Kobayashi. De teameigenaar van het BMW Sauber F1 Team zag de Japanner afgelopen weekend in Valencia een sterke race rijden en na enkele sterke slotronden zevende worden.

"Ik heb maar een woord voor wat hij afgelopen zondag in Valencia heeft laten zien: fantastisch! Zijn twee inhaalacties aan het einde van de race (op Fernando Alonso en Sébastien Buemi, red.) waren geweldig, maar ik was nog het meest onder de indruk van zijn lange stint op de harde band," zei Sauber die zijn coureur pas vier ronden voor het einde binnenhaalde om van het harde naar zachte rubber te wisselen.

"Op sommige momenten was hij de snelste man op de baan, terwijl hij ondertussen toch goed voor zijn banden zorgde. Hij reed heel constant en liet zich niet gek maken door Jenson Button," zei de teambaas die blij is Kobayashi afgelopen winter aangetrokken te hebben. "Je neemt altijd een risico met het tekenen van een rookie, maar afgelopen zondag bevestigde Kamui dat we de juiste beslissing hebben genomen."