HRT: "Algeheel testverbod is fout"

Peterselieman

Hispania Racing vindt het fout dat er in de Formule 1 een testverbod geldt. Hierdoor kunnen de teams alleen voorafgaand aan het seizoen testen en hebben ze tijdens het seizoen slechts de beschikking over een aantal dagen die ingezet kunnen worden in de windtunnel of in rechte lijn tests.

Technisch consulent bij HRT Geoff Willis vindt dat de teams nu doorslaan in het gebruiken van de kostbare simulatietechnieken. In plaats daarvan wil hij een gezondere balans waarbij enkele keren per jaar een testweek ingelast wordt. Hierbij zou de commercie ook een rol kunnen spelen.

Willis is ondanks dat zijn team vrijwel achteraan rijdt een groot voorstander van de 107% regel die volgend jaar weer ingevoerd wordt. "Je mag van teams verwachten dat ze op een bepaald niveau opereren. Dat willen we in de Formule 1," zei de Brit die een aanscherping van de regel tot 105% wel ziet zitten. "In onze huidige positie zouden we moeite hebben met de 105% regel, maar in de toekomst zou het me niet verbazen als het er van komt. Het hoort bij de Formule 1."