Hodgson volgt Benítez op bij Liverpool

Olga Kroeders

Roy Hodgson is de opvolger van Rafael Benítez als trainer van Liverpool. De 62-jarige oefenmeester is door de Reds losgeweekt bij Fulham, dat onder zijn leiding verrassend doordrong tot de finale van de Europa League. Hij werd in Engeland verkozen tot de beste coach van het afgelopen seizoen. Hodgson tekent een contract voor drie jaar bij de club van Dirk Kuyt en Ryan Babel.

"Dit is de belangrijkste baan in het clubvoetbal", laat Hodgson op de website van Liverpool weten. "Ik ben vereerd dat ik de coach word van de meest succesvolle club in Groot-Brittannië." Op Hodgsons schouders rust een zware taak. Hij moet Liverpool de eerste landstitel sinds 1990 bezorgen.

Voor Hodgson is de stap naar Liverpool een terugkeer naar het allerhoogste niveau. De Engelsman had midden jaren negentig het Italiaanse Internazionale anderhalf seizoen onder zijn hoede. Daarvoor was hij bondscoach van Zwitserland, waar hij ook trainer was van Xamax Neuchatel en Grasshoppers.

Hodgson trainde ook diverse clubs in Zweden, Noorwegen en Denemarken, was bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten en voor hij naar Fulham kwam bondscoach van Finland. In Engeland trainde hij eerder Bristol City en Blackburn Rovers.