Circuit Valencia mogelijk op de schop

Peterselieman

Het stratencircuit van Valencia gaat mogelijk op enkele plaatsen op de schop. De organisatie van de Formule 1-race wil het zo mogelijk maken dat er meer inhaalacties gaan komen. Daarnaast moet de veiligheid verbeterd worden.

De race leverde afgelopen weekend veel stof tot napraten op, maar inhaalacties waren er nauwelijks te bespeuren. Na de eerste ronde bleken alleen Fernando Alonso, Adrian Sutil en Kamui Kobayashi succesvol in het inhalen. Laatstgenoemde wist dankzij zijn verse rubber Alonso en Sébastien Buemi te verschalken.

De organisator van de race Valmor Sport wil daarom het circuit aanpassen. "We zijn bereid het parcours aan te passen en willen daarbij luisteren naar de feedback van de coureurs. We hebben drie specifieke wijzigingen in gedachten, waarmee we hopen inhalen te stimuleren," zei Jorge Martinez Aspar, de voorzitter van het bedrijf.

Hij wil voorkomen dat er in de toekomst net als zondag een bierflesje op de baan terecht komt. "We weten niet waar het vandaan is gekomen. Als iemand het gegooid zou hebben, was het in stukken gebroken. Dit zijn zaken die we moeten voorkomen, maar ze kunnen overal gebeuren," zei Aspar die uitdrukkelijk uitsloot dat het flesje van een ander materiaal dan glas gemaakt was.