Excuses Wellink om affaire DSB Bank

Redactie

President van De Nederlandsche Bank Nout Wellink biedt excuses aan aan mensen die gedupeerd zijn door het omvallen van de DSB Bank. De president van de DNB geeft toe dat er fouten zijn gemaakt rondom de vergunningverlening aan de DSB Bank in 2005.

Wellink onderschrijft de conclusie van de commissie onder leiding van Michiel Scheltema, die het faillissement onderzocht, dat de bankvergunning nooit had mogen worden verleend. Er hadden volgens hem eerst verbeteringen moeten plaatsvinden voordat de vergunning werd verleend en er hadden voorwaarden aan de vergunningverlening moeten worden verbonden.

"Ook met de kennis van toen had dat beter gemoeten", zei Wellink woensdagavond tijdens een openbaar gesprek over het rapport van de Kamercommissie van Financiën. Wellink, die vorig jaar nog beweerde dat er in 2005 redenen waren om de vergunning te verlenen, gaf toe dat het onderzoek zijn 'gezichtsveld' heeft verruimd. "Het had iets meer en iets beter gekund. Voor dat deel wil ik namens de organisatie excuses aanbieden."