Queiroz eist verbetering bij Ronaldo

Sjors (Sj0rSz)

Bondscoach Carlos Queiroz van Portugal vindt dat Cristiano Ronaldo zich niet boven het team mag stellen, zoals hij volgens velen deed.

Ronaldo wist dit WK nooit de hoge verwachtingen waar te maken. Na de uitschakeling tegen Spanje in de achtste finale liet de sterspeler van de Portugezen zich gaan door richting de camera te spugen. Bovendien had de aanvaller van Real Madrid kritiek op bondscoach Queiroz. Ronaldo liet weten 'gebroken en verdrietig te zijn'.

Queiroz is echter duidelijk in zijn oordeel over Ronaldo. "Je mag je nooit boven het team stellen", liet de oefenmeester weten tegen Portugese media. "Maar het team heeft Ronaldo nodig en Ronaldo wil graag voor Portugal spelen, maar als het shirt spelers ontmoedigt, heeft het geen zin als ze voor hun land uitkomen.”

Ronaldo was niet de eerste Portugees die kritiek had op de 57-jarige Queiroz. De voormalig assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United had eerder een aanvaring met middenvelder Deco, die stopt als international. Deco liet weten dat de sfeer ‘tussen de spelers wel goed is’, waarmee de routinier verwees naar Queiroz.