Van Persie: "Van Marwijk doet het heel goed"

Sjors (Sj0rSz)

Robin van Persie heeft spijt van zijn reactie bij zijn wissel tegen Slowakije. De spits vindt dat Bert van Marwijk het goed heeft afgehandeld.

De aanvaller van Oranje liet in de achtste finale tegen Slowakije duidelijk merken het niet eens te zijn met zijn wissel. Van Persie gaf aan dat Van Marwijk Wesley Sneijder had moeten wisselen. Deze reactie zorgde voor suggesties dat de aanvaller van Arsenal problemen zou hebben met Sneijder en Van Marwijk.

"Het verleden werd erbij gesleept", zegt Van Persie tegen diverse media. "Ik heb hartstikke veel respect voor Wesley en de bondscoach. De relaties zijn heel erg goed. Ik ben Van Marwijk gewoon enorm dankbaar. Onder zijn leiding heb ik bij Oranje altijd in de basis gestaan."

"Nu ik in de vorige wedstrijd verkeerd heb gereageerd, lost hij het op. Dat vind ik klasse. Er zijn ook trainers die er niet mee kunnen omgaan en je eruit gooien. Ik ben ook wel eens boos op mijn zoontje. Als hij kwaad is en tegen mij roept: Ik ben je vriend niet meer. Maar ik blijf hem steunen. Wat er ook gebeurt."

"Dat heeft de bondscoach nu ook bij mij gedaan. Hij is niet zo snel op zijn tenen getrapt. Ik vind dat hij het heel goed doet. Ik wilde gewoon heel graag nog scoren. Dat is alles. De meeste doelpunten bij Arsenal maak ik ook in de slotfase, als de tegenstander vermoeid is. In een wedstrijd komt alles bij je boven."

"Passie, emotie, vreugde, verdriet. Dat hoort erbij. Men moet scherp zijn. Ik was echter net iets te scherp", aldus Van Persie, die niet ingaat op de woorden die hij sprak. "Dat ga ik nu niet meer herhalen. Dan praat iedereen in aanloop naar onze wedstrijd tegen Brazilië alleen nog hierover. Ik heb zeker geen naam genoemd."