Geen toezicht meer op kinderen omstreden predikant

Redactie

De drie kinderen van de omstreden Amersfoortse predikant Gertjan Goldschmeding staan niet langer onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. Het gerechtshof in Arnhem heeft besloten dat de maatregel niet meer nodig is.

Begin dit jaar werd bekend dat de kinderen van Goldschmeding door een rechter een jaar lang onder toezicht van jeugdzorg waren geplaatst. De predikant raakte vorig jaar in opspraak toen hij openlijk pleitte voor het gebruik van de 'corrigerende tik'. De predikant zei dat het slaan van kinderen in de opvoeding bijbels verantwoord is en dat hij het zelf ook deed bij zijn kinderen.

De kinderen zijn in het verleden volgens het hof weliswaar geslagen met een 'pollepelachtige stok', maar na de ondertoezichtstelling hebben de ouders verklaard afstand te hebben genomen van het slaan als opvoedmethode. De Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg geloven dat Goldschmeding en zijn vrouw hun kinderen nu niet meer slaan. Daarom vindt het hof dat er geen reden meer is de kinderen nog langer onder toezicht van Bureau Jeugdzorg te houden.