Uitvalsbasis Tour de France geopend

JJdJ1984

Eerder vandaag werd in het Rotterdamse Ahoy' de opening verricht van de permanence. De permanence is het hoofdkwartier van de Tour de France tijdens Le Grand Départ. In Ahoy' zal de A.S.O. (de organisator van de Tour) het hoofdkwartier hebben de komende dagen. Ook zullen alle journalisten daar hun accreditatie kunnen afhalen en zal er menig persconferentie worden gehouden.

Om 14:00 uur nam de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb het woord en sprak uit hoe blij hij was met de komst van de Tour naar Rotterdam. Ook de directeur van de Tour de France, Christian Prudhomme, nam het woord en gaf aan blij te zijn om in Rotterdam te mogen starten. Prudhomme prees Rotterdam om zijn creativiteit.

 

Voorafgaand en tijdens de opening was er muzikale omlijsting van Kinderkoor Prettig Weekend uit Rotterdam. Voordat de pers en genodigden naar binnen mochten zong het kinderkoor samen met Joop Zoetemelk nog een liedje. Daarna was het aan Prudhomme en Aboutaleb om het lintje door te knippen.

De komende dagen staat Rotterdam in het teken van de Tour de France. Uiteraard zal FOK!sport daar ook de nodige aandacht aan besteden. Ben je zelf van plan om naar Rotterdam te gaan? Maak dan gebruik van de P+R parkeerplaatsen of kom met het Openbaar Vervoer.

 

(Foto's: Jeroen / FOK!sport)