Elano: "Positief denken en snel herstellen"

Jeffrey

Elano kan door een scheenblessure niet meespelen in de kwartfinale van Brazilië tegen Nederland. Ondanks deze tegenslag probeert de Braziliaanse middenvelder positief te blijven.

"Toen het probleem ontstond ben ik begonnen om te herstellen", reageert Elano. "Er zat vooruitgang in nadat ik gesproken had met teamarts Runco. Ik voelde me beter tijdens trainingen. Daarom hebben we niet eerder een beslissing genomen. Helaas zijn we tot de conclusie gekomen dat ik niet kan spelen."

Elano kijkt alweer vooruit. "Nu kan ik alleen God om kracht vragen terwijl ik iedere dag mijn ploeggenoten aan het werk zie. Ik ben optimistisch. Ik heb al veel tegenslagen gehad in mijn leven. Dit is een nieuwe tegenslag. Als ik nu verdrietig blijf gebeurt er niets positiefs. Ik ben geblesseerd, maar ik word weer beter. Toen ik het bericht hoorde was ik natuurlijk teleurgesteld, maar na twee minuten kijk ik alweer vooruit. Ik hoop dat alles weer goed gaat komen."

De Braziliaan legt het lot nu in de handen van God. "Toen ik begon aan mijn voorbereiding heb ik dit als mijn levensdoel gesteld. Ik heb er alles voor over gehad om beter te worden op het veld. Mijn start op het WK met twee wedstrijden en twee doelpunten was spectaculair. Ik moet nu positief blijven denken en snel herstellen. De spelers willen vaak weten hoe het met me gaat, dat doet me goed. Ik moet nu vertrouwen hebben in God en hopen dat hij de Seleçao helpt tegen Nederland."