Geen Formule 1 voor Audi

Peterselieman

Audi Motorsport-baas Wolfgang Ullrich heeft benadrukt dat zijn merk niet geïnteresseerd is in de Formule 1. In plaats daarvan wil hij zich liever blijven richten op de DTM en op Le Mans. Deze raceklasses staan volgens de Duitser dichter bij de straatauto's die het merk maakt en zijn daarom interessanter.

Volkswagen Group waar Audi onder valt denkt na om de Formule 1 als motorleverancier te gaan betreden. De baas van de motorsportafdeling van het merk Kris Nissen zei een maand geleden dat het onder de naam Audi, Porsche of Volkswagen zou kunnen gaan plaatsvinden.

"We denken dat Audi niet bij de Formule 1 past, zolang de gebruikte technologie niet relevant is voor de ontwikkeling van onze straatauto's," zei Ullrich. Twee weken geleden won Audi de 24 uur van Le Mans en daarnaast komt het merk uit in de DTM. "De technologieën zijn vrijwel direct gerelateerd aan wat onze klanten gebruiken. Hierdoor profiteren ze direct van het racen. In de Formule 1 is dit momenteel niet het geval."

Ondanks de kostenreductie heeft een team in de Formule 1 momenteel 150 miljoen euro nodig om competitief mee te kunnen doen. In de DTM is dit bedrag dertig miljoen, maar volgens Ullrich gaat dit bedrag met de helft naar beneden, waardoor de raceklasse qua kosten en baten nog steeds de aantrekkelijkste blijft.